August 19, 2010

Putus Asa

Now i just realized saya bukan jenis orang yang cepat putus asa...

Bukti 1

Tadi saya pergi Digital Mall dengan Fahmi..Jalan-jalan dengan Fahmi dan saya nampak seorang mamat ni..dia jalan laju ...dengan selamba saya g kejar dia dan jumpa dia..Dia bukan main terkejut ..hahha..

abang ,sorrylah saya bukan nak ngorat....macam mana abang hensem pun saya tak terpikat dengan abang..saya sudah suka cowok lain ...saya nak cakap pasal bisnes jek~hati epa

Bukti 2

Saya tahu saya gayat..tapi ape pun saya tetap nak cuba walaupun saya takut tinggi :)

Contoh : Naiki jambatan gantung,Abseiling,Rapeiling,Flying Fox

dan impian saya saya nak buat bungee jump atau terjun dengan payung terjun dari airplane

Teringat saya semasa masuk kelas renang 4 tahun lepas..Hari pertama saya masuk kelas renang dengan tak tahu berenang ..Trainer saya suruh terjun dari papan anjal yang paling tinggi sekali..serius cam rase bunuh diri pun ada..dengan tak tahu berenang ..dengan takut gayat ..
dan dengan kedalaman air sedalam 13 kaki ..menambahkan kecuakan...adik2 tadika yang melihat dari bawah menjerit2 suruh aku terjun

adik2:akak cepatlah terjun
hati aku:weyh betul ke ni nak terjun
trainer:effa cepat melompat
hati aku:camne kalu aku mati ini..cuak nye
trainer dan adik:cepat lah
hati epa:nak tutup mata ke?tak lemas ke?

akhirnya aku terjun dengan buka mata sbb takut terterjun atas lantai dan aku fikir peluang cm ini takkan ada dalam hidupku lagi ..hahah

Bukti 3

Aku pernah gagal..haha..kadang2 orang pelik tgok aku dengan selamba aku cakap pernah gagal...Ya bagi aku gagal bukanlah mende yang buruk..sbb aku pernah gagal..sampai sekarang aku boleh survive...aku belajar banyak perkara..belajar tentang reality of life :)
tapi aku tak pernah putus asa..hidup ini menyeronokkan..aku bekerja part time..susah payah nak cari duit bayar yuran Universiti sendiri..barulah belajar dengan rajin..Bagi aku aku gagal..aku anggap ia sebagai satu cabaran ...Sampai sekarang aku tak pernah give up dengan kegagalan dulu...Nihonggo..sampai sekarang aku masih lagi belajar nihonggo..Mencari duit sendiri untuk bayar yuran kelas nihonggo yang beribu ringgit..bayar kelas gitar yang beratus sebulan..tanpa ada PTPTN ..tanpa ada scholar ship..orang kata aku gila..hahha ..tak pe aku tak peduli..dan kini aku plan untuk duduk periksa JLPT hujung tahun ini..doa aje la untuk aku..dari segi akademik..aku nak naikkan cgpa..dan nak sambung master...hooray !!

Bukti 4

Dari kecil aku teringin nak belajar main gitar..tapi peluang tuh tak pernah ada..Akhirnya baru-baru setelah berumur 24 tahun ini aku mendaftar kelas gitar..Akhirnya...sangat gembira..sebenarnya banyak kelas yang aku ingin masuk ...
Antaranya
  1. Kelas menari
  2. Kelas mengaji
  3. Kelas memasak
  4. Kelas main drum
  5. Kelas kick boxing
  6. Kelas photograph
  7. Kelas make -up
Aku akan pastikan sampai masanya nnt aku nak belajar ni semua..berusaha dan terus berusaha

Bukti 5

Saya takkan give up menyayangi orang yang paling saya sayang ..apa jua kontroversi,unfortunate event dan apa jua halangan saya tetap akan sayang dia.. :) saya tak peduli ...saya ikhlas sayang dia... dulu,kini dan selamanya ..aww :) saya harap awak terharu

Bukti 6

Saya sedang buat Network Marketing USANA...Ada bonus frontline,ada matching bonus,pace passeter..kat UM xde lagi network ni..so saya memang nak buat betul2...bila buat ni semua orang ada reaction masing-masing ..tapi saya tahu saya takkan putus asa...sbb nak berjaya mmg kene usaha lebih ...

reaction 1 : sorry lah saya tak minat
reaction 2 : sorrylah saya tak suke network marketing
reaction 3 : sorrylah dulu saya pernah kene tipu..upline lari..
reaction 4: sorrylah saya minat tapi xde duit

hahhaa..cam2 lagi....seronok tgok gelagat manusia..soo unique..cam2 cara orang nak tolak.... tapi inilah cabaran...love it <3berusaha terus berusaha ..jangan putus asa

nandemo shipaikutemo jibunde akiramenaide ganbarimasu
mareshia ga dekitakara effa mo dekimasu
mareshia bo-re ,effa mo bo-re !!!
jya ..


* saya bercerita hanya untuk muhasabah kepada diri sendiri ..terima kasih..

2 comments:

qila cooper clark said...

keluar tak ajak.

MERAJUK!!

effafazierah said...

cik kak awak ada kelas..dia nak tukar game dia jek la ..hahha..jangan MERAJUK

 
;